Bij Opel is de Astra aan de beurt voor een faclift. De uiterlijke wijzigingen zijn zeer beperkt, op motorisch vlak verandert er meer.

Bij Opel is de Astra aan de beurt voor een faclift. De uiterlijke wijzigingen zijn zeer beperkt, op motorisch vlak verandert er meer.
 
Opel heeft voor 2007 de Astra licht gewijzigd. Het belangrijkste detail waaraan de Astra voor 1007 herkenbaar is, is de veranderde grille. Op de vijfdeurs en stationwagen is die voortaan voorzien van meer lamellen en zwaarder verchroomd. De motorkap en grille zitten door de veranderingen optisch dichter bij elkaar en de nummerplaat ligt wat dieper in de bumper. In de voorbumper is de V-vorm rond de mistlichten verder geaccentueerd. Aan de achterzijde volgt de Astra de stijl van de driedeurs GTC: de achterlichten zijn van helder glas.
In het interieur beperken de wijzigingen zich door verchroomde accenten rond de bediening van de klimaatregeling en de radio. De deuren en het instrumentenpaneel hebben nieuwe lijsten. Verder heeft het luxe uitrustingsniveau Cosmo een in pianolak uitgevoerd stuurwiel en middenconsole.
Op motorisch gebied verandert er meer bij de Astra: bij de benzinemotoren is de 170 pk sterke 2,0-liter turbo geschrapt ten gunste van een 1,6-liter turbo die 180 pk heeft. Opel volgt hiermee de trend van het ‘downsizen’, waarbij fabrikanten meer vermogen uit een kleinere cilinderinhoud proberen te halen. Opel meldt dat de nieuwe krachtbron 13 procent minder verbruikt dan de oude: gemiddeld 7,7 liter op 100 km. Verder wordt naast de 105 pk sterke 1,6-liter Twinport motor bij het nieuwe model een 1,6-liter met 155 pk geleverd.
Bij de dieselmotoren zijn de 1,7-liter CDTI’s met 80 en 100 pk uit het programma gehaald. Die worden opgevolgd door krachbronnen met de zelfde cilinderinhoud met vermogens van 110 en 125 pk. Ze hebben 20 en 40 Nm meer koppel dan de motoren die ze aflossen. Vanaf het voorjaar staan de nieuwe diesels, die standaard zijn voorzien van een roetfilter, bij de dealer. De 100 en 120 pk sterke 1,9-liter CDTI verdwijnen bij de komst van de nieuwe diesels uit het assortiment.