De Fiat Scudo, Citroën Jumpy en de Peugeot Expert zijn helemaal nieuw. Jean Martin Folz en Sergio Marchionne, directeuren van PSA en Fiat presenteerden de nieuwe modellen gezamenlijk.

De Fiat Scudo, Citroën Jumpy en de Peugeot Expert helemaal nieuw. Jean Martin Folz en Sergio Marchionne, directeuren van PSA en Fiat, presenteerden de nieuwe modellen gezamenlijk.
 
Fiat en PSA bouwen sinds jaar en dag gezamenlijk hun bestelauto’s in de Franse Sevel Nord fabriek. Daar werken 4.400 mensen en er worden ook de grote mpv’s van Peugeot, Citroën, Fiat en Lancia gebouwd. De oude bestellers deelden hun basis met die mpv’s. De nieuwe generatie gebruikt zijn eigen techniek. PSA en Fiat investeren voor de nieuwe modellen 440 miljoen euro en de productiecapaciteit is 130.000 stuks per jaar.
De Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Fiat Scudo kwamen in 1995 op de markt en sindsdien zijn bijna een miljoen exemplaren gegeproduceerd. De  geheel nieuwe modellen zijn te koop vanaf januari van het volgende jaar. Ze zijn leverbaar in uitvoeringen met een laadvolume van vijf tot zeven kubieke meter en er is opnieuw een personenversie waarin maximaal negen zielen kunnen worden vervoerd. Alle modellen worden door elkaar op dezelfde band geproduceerd. Daarmee is Sevel Nord de enige fabriek waar veertien verschillende varianten van één model van de zelfde band rollen.