Eerder deze week toonden we u al de buitenkant van de vernieuwde Smart. Vandaag heeft Smart alle details officieel bekendgemaakt.

Eerder deze week toonden we u al de buitenkant van de vernieuwde Smart. Vandaag heeft Smart alle details officieel bekendgemaakt.
 
De allerbelangrijkste wijziging is toch wel de grootte van de Smart. Het nieuwe model is maar liefst 19,5 centimeter langer dan het oude, waarschijnlijk om tegemoet te komen aan de wensen van de Amerikanen. De nieuwe Smart wordt, in tegenstelling tot de oude, namelijk ook op de Amerikaanse markt geïntroduceerd. Door de toegenomen lengte meet de auto nu 2,70 meter. De extra lengte komt niet alleen terug in het interieur, ook de bagageruimte nam met dertig procent toe tot 220 liter.
Opvallend zijn verder de rechthoekige vormen binnen het interieur, een flink contrast met het interieur van de vorige Smart. Volgens Smart bevorderen deze vormen de veiligheid van de inzittenden.
Vervolgens de motorische details: het nieuwe model wordt aangedreven door een 1,0-liter Mitsubishi-motor met 61, 71 of 84 pk. De topsnelheid van deze versies is 145 kilometer per uur. Dieselen kan ook, met een 45 pk aggregaat. De Smart met deze motor haalt een topsnelheid van 135 kilometer per uur.
Precieze prijzen kan Smart nog niet noemen, maar de fabrikant heeft al wel aangegeven dat de prijsverschillen ten opzichte van het huidige model gering zullen zijn.