Gisteren konden we al de nieuwe Peugeot 4007 laten zien. Op dezelfde basis presenteert Citroën nu de C-Crosser.


De voorzijde is duidelijk in Citroëns eigen huisstijl opgetrokken

De Franse merken zijn laat met een SUV-variant in het programma, maar maken dat in rap tempo goed. Renault liet in Parijs al de Koleos zien, nu nog een studiemodel maar over een jaar realiteit. Waar Renault de hulp van Nissan heeft ingeroepen, doen concerngenoten Citroën en Peugeot het met Mitsubishi.


De C-Crosser biedt maximaal zeven zitplaatsen

De nieuwe Mitsubishi Outlander die begin volgend jaar ook op onze markt verschijnt, vormt de basis voor het Franse duo. De carrosserie is ook in grote lijnen identiek. Alleen de voorzijde is duidelijk in Citroëns eigen huisstijl opgetrokken. De achterzijde heeft is identiek aan de Peugeot en de Mitsubishi en mist daarmee een herkenbare Citroën-styling.

De C-Crosser biedt maximaal zeven zitplaatsen. De derde zitrij kan volledig in de vloer weggeborgen worden. De tweede zitrij is over een lengte van 80 cm verschuifbaar. Met een lengte van 4,64 m, een breedte van 1,81 m en een hoogte van 1,73 m is het een vrij forse auto.

Natuurlijk beschikt de C-Crosser over vierwielaandrijving. De aandrijflijn heeft drie instellingen: vierwielaandrijving, tweewielaandrijving en een lock-instelling voor situaties met weinig grip. Op dit moment spreekt Citroën nog van één motorisering, een 2.2 HDi dieselmotor met roetfilter. Standaard is deze krachtbron gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Het maximale vermogen bedraagt 156 pk, de trekkracht heeft een waarde van 380 Nm. Verwacht wordt dat de C-Crosser ook beschikbaar zal komen met een 136 pk sterke 2.0 HDi dieselmotor, en een van Mitsubishi afkomstige 2,4-liter benzinemotor met 170 pk. De C-Crosser debuteert volgend jaar maart op de Salon van Genève. De auto staat pas in de tweede helft van 2007 bij de dealers.