AMSTERDAM - Er is de nodige verwarring over, maar een telefoontje naar Italië heeft dan eindelijk duidelijkheid verschaft. De nieuwe Fiat Linea is niet, zoals velen beweren, de sedanversie van de nieuwe Fiat Bravo. De auto, die Fiat op de Autosalon van Istanbul onthult, is namelijk gebaseerd op de Grande Punto.


De Linea is een flink uit de kluiten gewassen auto

De Linea is een flink uit de kluiten gewassen auto. De auto is namelijk 4,56 meter lang. Dat is meer dan een halve meter langer dan de vijfdeurs Punto, die 4,03 meter lang is. De laatste sedan van Fiat in deze klasse, de Marea, meet 4,38 meter.

De extra lengte resulteert uiteraard in een bijzonder ruime kofferbak. Fiat belooft 500 liter laadruimte. De Linea zal in een fabriek in Turkije worden gebouwd. In een later stadium zal de Linea ook in fabrieken buiten Turkije worden gemaakt.

Waarschijnlijk wordt de Linea in de tweede helft van komend jaar ook in Nederland leverbaar. Fiat hoopt jaarlijks wereldwijd 60.000 Linea’s te verkopen. De Autosalon van Istanbul is te bezoeken van 2 tot en met 12 november.