AMSTERDAM - De tuner Mugen is onlosmakelijk verbonden met Honda. De fonkelnieuwe CR-V kan helemaal door het bedrijf worden aangekleed.


Het exterieur is flink aangepakt

Honda-tuner Mugen heeft in Japan een bodykit voor de Honda CR-V op de markt gebracht. Mugen is tot diep in z’n wortels verbonden met Honda omdat het in 1973 is opgericht door Hirotoshi Honda, de zoon van Soichrio, stichter van Honda.

Bij de nieuwste creatie, die Roadstar is gedoopt, laat Mugen de techniek van de SUV vrijwel ongemoeid. Het exterieur is daarentegen flink aangepakt. Mugen begint met een complete bodykit. Die bestaat uit een spoiler onder de bumper met dubbele mistlichten.


Er hangt een indrukwekkende spoiler op de achterklep

Verder is er een speciale Mugen-grille en hangt er een indrukwekkende spoiler op de achterklep. Voor het interieur zijn er aluminium pedalen. Flinke wielen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Mugen levert aluminium exemplaren in de maat 19 inch.

Verder is er een aangepast uitlaatsysteem dat naar wens twee in het midden geplaatste eindpijpen heeft of een enkel exemplaar dat aan de rechterzijkant onder bumper zit. Aan de motor doet Mugen bij deze auto niets.

Wel is er een ‘high performance’-oliefilter en kan de plastic afdekplaat van de motor worden vervangen door een exemplaar van Mugen. Ook Mugen-emblemen behoren tot de mogelijkheden.