AMSTERDAM - De nieuwe Volkswagen Touran verschijnt in november. De Duitsers hebben nogal wat geschaafd aan de optiepakketten en de prijzen zijn inmiddels bekend. De goedkoopste Touran gaat 25.750 euro kosten.

De Basisuitvoering wordt vervangen door de Trendline. Dit houdt onder meer in andere bekleding en standaard zwarte stootstrips en deurgrepen. De 1,4-liter TSI is in deze uitvoering ook leverbaar met een DSG-automaat. De 1,9-liter TDI krijgt met dit pakket tegen meerprijs een roetfilter.

Er zijn ook wijzigingen binnen de Comfortline en Highline. Met het Comfortlinepakket krijgt de Touran nu bijvoorbeeld standaard aluminiumlooks in het interieur en bij de Highlineversie zijn onder andere de lamellen van de grille verchroomd. Nieuwe opties voor de Touran zijn 'park-assist' (vergelijkbaar met het systeem van de Toyota Prius), 'hill hold system' en meedraaiende Bi-Xenon koplampen.

Prijzen

De goedkoopste Touran is de 1,6-liter Trendline van 25.750 euro. Deze 1,6-liter is niet met een DSG leverbaar. Die is wel op de 1,4-liter TSI Optive leverbaar. De prijs met DSG: 31.850 euro. Voor een 1,9-liter TDI betaal je minimaal 28.995 euro. De goedkoopste 2,0-liter TDI is vanaf 35.450 euro beschikbaar.

Volkswagen brengt ook een 2,0-liter EcoFuel-uitvoering van de Touran op de markt. Deze rijdt op aardgas en heeft een vanafprijs van 30.300 euro.