AMSTERDAM - Nog voor het eind van het jaar heeft Porsche twaalf varianten van de nieuwe generatie 911 Carrera in het programma. De jongste aanvullingen zijn de Targa 4 en de 4S.


Het glas van de Targa biedt UV-bescherming en is voorzien van een speciale coating

Het glazen targadak kan bij elke snelheid elektrisch worden weggeschoven. Binnen zeven seconden zit je met je hoofd in de zon. De opening is ruim een halve vierkante meter. Ter vergelijking: dit is twee keer zo groot als het stalen schuifdak van de 911 Carrera Coupé. De Targa krijgt een meervoudige windvanger mee. Bij snelheden van rond de 140 km/u kun je hierdoor gewoon met de bijrijder blijven praten.

Het targadak maakt de Porsche natuurlijk een stuk zwaarder, maar de rijkwaliteiten blijven goed behouden. De 3,6-liter boxermotor (325 pk) in de 4 en de 3,8-variant in de 4S (355 pk) zijn krachtig genoeg om de Targa Porschewaardig te maken.

Zonlicht

Het glas van de Targa biedt UV-bescherming en is voorzien van een speciale coating die er voor zorgt dat éénderde van het zonlicht wordt doorgelaten. Zo valt een mooi licht in de auto en van binnen wordt de wagen niet al te warm. De Targa heeft vierwielaandrijving en is daardoor stukken makkelijker te corrigeren dan de achterwielaangedreven Carrera. Op 4 november staan de nieuwe Targa’s bij de Nederlandse Porsche-dealers.