AMSTERDAM - Audi presenteert op de autosalon van Parijs de R8. Een sportauto die met een topsnelheid van 301 km/u van 0 naar 100 sprint in 4,6 seconden. De R8 is 1,90 meter breed, 4,43 meter lang en 1,25 meter hoog.


In de beste Audi-traditie is de R8 voorzien van vierwielaandrijving en een zelfdragende aluminium carrosserie

Aan de voorzijde is opvallend dat de vier ringen dit maal op de voorklep zijn geplaatst en niet in de grille. Aan weerszijde van de grille zijn luchtinlaten geplaatst. Verder vindt Audi dat de reflectoren van de koplampen lijken op het Sydney Opera House.

Aan de achterzijde is het derde remlicht over de gehele lengte van het dak geplaatst en de motorkap is van glas zodat omstanders niets hoeven te missen van de V8. In de achterbumper zitten twee grote diffusors.

Lamborghini

In de beste Audi-traditie is de R8 voorzien van vierwielaandrijving en een zelfdragende aluminium carrosserie. Naar verwachting komt de R8 in een later stadium ook beschikbaar met de uit de Lamborghini Gallardo afkomstige V10, die dik 500 pk heeft.

Zevenversnellingsbak

Standaard is de R8 voorzien van een zesversnellingsbak. Voor die versie geldt een prijs van 146.200 euro. De variant met de R-tronic versnellingsbak mag weg voor 156.400 euro. Vanaf november is de Audi R8 te bestellen en de eerste levering heeft in het eerste halfjaar van 2007 plaats.

Standaard is de binnenkant van de R8 bekleed met leder en alcantara. Als optie is een geheel lederen interieur leverbaar.