AMSTERDAM - Subaru komt met een Executive-versie van de Impreza WRX STI. Die heeft dezelfde kracht, maar is ontdaan van zijn schreeuwerige uiterlijk.

De Subaru Impreza WRX STI Executive beschikt over dezelfde techniek als de STI zoals we die tot dusver kennen: een 280 pk sterke 2,5-liter turbomotor die een topsnelheid geeft van 255 km/u en een sprint van 0 naar 100 oplevert van 5,4 seconden. De gouden wielen, de achtervleugel en de dakspoiler hebben echter het veld geruimd – je kunt er nu overal met een gerust hart mee komen voorrijden.

Mistlampen

De rallywielen zijn vervangen door decenter ogende 17 inch wielen en de strijkplank achterop heeft plaatsgemaakt voor een bescheiden spoiler. Verder zijn er in de bumper geïntegreerde mistlampen en is er binnenin lederen bekleding op basis van de sportstoelen in de WRX STI.

De WRX STI Executive is alleen leverbaar in het zilvergrijs, zwart en donkergrijs. Wie echt wil, kan ook een witte bestellen. De Executive kost 52.285 euro – hetzelfde als de opzichtige variant.