AMSTERDAM - Tuner Arden uit het Duitse Krefeld heeft zich gespecialiseerd in onder meer Jaguars en Land Rovers. De Range Rover Sport leent zich bij uitstek voor een krachtkuur. Die is dus niet aan de aandacht van Arden ontsnapt.

Arden biedt voor de Range Rover Sport uitgebreide mogelijkheden voor optische tuning. Deze bodykit is een uitgebreid voorbeeld daarvan. Er is onder meer een roestvrijstalen grille, zijspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzers, een luchtdoorvoer in de achterbumper en verchroomde ‘sidepipes’. Ook voorzien Arden de Range Rover Sport van 22 inch wielen.

Ook op motorisch vlak kan Arden het nodige doen aan de Range Rover Sport. De 4,2-liter compressormotor van de Range Rover Sport wordt opgeboord naar 4,5-liter en krijgt een vermogen van 480 pk; 90 meer dan het standaardexemplaar. De trekkracht neemt toe naar 640 Nm. Dat is 90 Newtonmeter meer dan de normale 4,2 V8 Supercharged. Daarmee gaat de 2,572 kilo zware Range Rover Sport in 5,9 seconden van 0 naar 100 en de topsnelheid is begrensd op een riante 260 km/u. De fabrieksversie kan 225 km/u en gaat in 7,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u.