AMSTERDAM - Je kunt de nieuwste creatie van Alfredo Stola niet zo maar een getunede Porsche Cayman noemen. De StudioTorino RK Coupé is geheel gladgestreken en voorzien van een potente motor van Ruf.

Al eerder heeft StudioTorino van de Porsche Boxster een geheel eigen creatie gemaakt. Logisch dat ook de Porsche Cayman zo’n behandeling heeft gekregen. Opnieuw gaat het om een exclusief product van het ontwerphuis: er worden slechts 49 RK coupés gebouwd.

Koetswerk

Het koetswerk is geheel aangepast. Er zijn veel met de hand gefreesde aluminium onderdelen waaronder de uitlaatpijpen en de tankdop. Die is overigens verdwenen van het rechter voorspatbord en ook de portieren zijn gladgestreken: de deurgrepen zijn verdwenen.

Voor de motor tekent tuner Ruf. De 3,8-liter boxer heeft een compressor en levert 440 pk en een maximaal koppel van 470 Nm. De StudioTorino RK Coupé kan in 4,3 seconden van 0 naar 100; vanuit stilstand naar 200 km/u gaat in 13 seconden. Dee topsnelheid is 304 km/u. Zonder belastingen kost de auto 190.000 euro. Inclusief BTW en BPM is dat een dikke 310.000 euro.