AMSTERDAM - Volkswagen presenteert bij het Nederlandse optreden van de ADAC Polo Cup op 1 t/m 3 september de 180 pk sterke Polo GTI Cup Edition. De zeer beperkt verkrijgbare versie kost 29.900 euro. In het weekend van 1 tot en met 3 september strijkt niet alleen het DTM-circus neer op het circuit van Zandvoort, ook de Duitse Polo Cup verzorgt er een optreden en AutoWeek-redacteur Michiel Willebrands racet voor deze ene gelegenheid mee in deze raceklasse.

Tegelijkertijd kan het Nederlandse publiek kennismaken met de zeer gelimiteerde Polo GTI Cup Edition. In plaats van 150 pk in de gewone GTI levert de 1.8 20V Turbo 180 pk. Daarmee sprint de Cup Edition in 7,5 seconden van 0 naar 100 en de top bedraagt 225 km/h. Een winst van respectievelijk zeventiende van een seconde en 9 km/h. Ook het uiterlijk van de GTI Cup Edition is aangepast. De bumpers zijn geïnspireerd op die van de Polo waarmee geracet wordt in de Polo Cup. Onderhuids heeft de speciale versie maar weinig met de race-Polo te maken. Die wordt namelijk voortgestuwd door een 2.0 FSI-krachtbron met 150 pk.

Volkswagen meldt dat er slechts een beperkt aantal GTI Cup Editions naar Nederland komt. Vanaf september is de auto leverbaar, met 29.900 euro kost hij 4.500 euro meer dan de gewone GTI.