AMSTERDAM - De Volkswagens die worden gebouwd door Volkswagen Individual krijgen vanaf het vierde kwartaal een speciaal logo. Deze exclusieve afdeling van VW bouwt bijzondere nicheproducten en auto’s in kleine series.


De Volkswagen Phaeton Lounge

Voor de verwende klant werd in 2003 Volkswagen Individual opgericht. Sindsdien bouwen ze auto’s in kleine series, zoals we onlangs de Touareg W12 Sport en de Volkswagen Polo GTI Cup Edition hebben gezien. Ook gooien ze af en toe een balletje op over wat mogelijk is met verschillende VW-modellen. Zo is er al eens een verlengde Phaeton geweest en flink aangepaste Passats.

Ongekend


De EOS Individual

Vanaf het vierde kwartaal van 2006 is het mogelijk alle VW-modellen vanaf de Golf te voorzien van aanpassingen door Volkswagen Individual. Er kan worden gekozen voor een paar opties, maar er is ook een complete ombouw mogelijk. "We hebben een hoeveelheid mogelijkheden die bij een ander volumemerk ongekend is," vindt VW.

Auto’s met een Individual-behandeling krijgen logo’s op het voorscherm, op de hoofdsteunen van de leren bekleding en op de instaplijsten. Het logo is geïnspireerd op het oude Volkswagen-embleem dat vanaf 1951 Kevers sierde. Dat was het wapen van thuisstad Wolfsburg.