AMSTERDAM - Zoals we eerder deze week al meldden heeft General Motors op een symposium in Traverse City bekendgemaakt dat de Camaro Concept in productie gaan. Dan is het nu wachten op de verlossende woorden over de cabriolet-versie.

Vanaf het moment dat afgelopen januari in Detroit het doek van de Chevrolet Camaro Concept werd getrokken, werd gesproken over het in productie nemen van dit spectaculaire studiemodel. Vandaag heeft de directie van General Motors dat bevestigd; in het begin van 2009 staat hij bij de Amerikaanse dealers. Nu is het tijd voor een nieuwe geruchtenstroom over de Camaro.

Roddels

Bij het ontwerpen van de Camaro, is er vanaf dag één rekening mee gehouden dat er ook een cabriolet-variant van moest komen. Als we de volgers van de Amerikaanse industrie mogen geloven, zal die er binnenkort ook werkelijk komen. Roddel twee is dat zustermerk Pontiac op basis van deze Camaro een Firebird gaat maken. Dat gaat waarschijnlijk niet door, omdat de twee merken elkaar dan te veel bijten. Dat is in het verleden al het geval geweest en dat heeft Pontiac onlangs bijna de kop gekost.