AMSTERDAM - Niet alleen GM heeft zijn nieuwe pick-up trucks onthuld, ook Ford lanceerde de nieuwe versies van de F-150, al dertig jaar de meest succesvolle truck op de Amerikaanse markt.

De F-150 is onbetwist de koning van de pick-up trucks. Nu GM met compleet vernieuwde versies komt van de Chevrolet Silverado en de GMC Yukon, gaat Ford met zijn succesnummer het 2007 modeljaar in met twee nieuwe carrosserievarianten, meer trekkracht en lagere prijzen.

Overigens heeft Ford dit jaar zijn marktaandeel in het segment weer een beetje vergroot en heeft intussen al weer ruim 85.000 meer pick-ups verkocht dan GM.

Sturgis Rally

De Ford F-150 krijgt twee nieuwe carrosserievarianten, de FX2 Sport en de Harley-Davidson SuperCrew, die zal worden onthuld tijdens de grootste bijeenkomst ter wereld voor liefhebbers van motorfietsen, de 66ste Sturgis Rally in South Dakota.

Fauteuils

De F-150 FX2 Sport heeft een donkere grille, heldere koplampen met verchroomde randen en een sportief diepvallende bumper. Verder zijn bumpers, buitenspiegels en deurhendels in carrosseriekleur gespoten en is de truck voorzien van speciale 18-inch wielen en een verchroomd uitlaatstuk. Binnenin zijn er zwarte ‘fauteuils’ in een combinatie van leer met stof en een open middenconsole met de schakelpook in de vloer. De trekkracht van de F-150 is met 4.627 kg groter dan voorheen.

Prijsverlagingen

Ford kondigde vorige week al aan dat de gefacelifte 2007-Expedition, die begin dit jaar werd onthuld, in september op de markt wordt gebracht met een 4.300 dollar lagere prijs. Ook worden voor een aantal varianten van de F-150 prijsverlagingen doorgevoerd, terwijl noodhulp en garantie wordt uitgebreid. De laatste gaat naar 5 jaar of 96.000 km. Voor de Lincolnmodellen geldt 5 jaar en 113.000 km