AMSTERDAM - Renault heeft de Scénic voorzien van een aantal wijzigingen. Aan de buitenkant zijn wat kleiner veranderingen aangebracht en aan de binnenzijde zijn nieuwe materialen gebruikt. De Grand Scénic is er bovendien voortaan ook als vijfzitter.

De vernieuwde Renault Scénic valt op door zijn nieuwe grille waarin de V-vorm wat duidelijker naar voren komt. Daarmee loopt de Scénic in de pas met zijn familieleden die ook een dergelijk gezicht hebben gekregen.

Lampen

Ook de koplampen zijn opnieuw op de tekentafel gegaan en de achterlichten zijn voortaan voorzien van LED-techniek. Verder is er een nieuw assortiment wielen, zijn de bumpers en strips op de zijkant in de carrosseriekleur gespoten en hebben de luchtinlaten een verchroomde rand gekregen.

In het interieur zijn duurzamere materialen gebruikt. Ook is een aantal nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd: drie tinten blauw en een grijze en groene kleur. Op motorengebied blijft alles bij het oude. Wel is er een nieuwe zestraps automatische transmissie.


De Grand Scénic is voortaan ook met vijf zitplaatsen te bestellen

Bagageruimte

De Grand Scénic, die voorheen alleen als zevenzitter te koop was, is voortaan ook met vijf zitplaatsen te bestellen. De extra ruimte komt ten goede aan de bagageruimte. Waar de normaliter de achterste zitrij is geplaatst, is in de vijfzits versie de vloer iets verlaagd. Al met al is er 32 liter meer bagageruimte geschapen waarmee deze variant van de Scénic volgens zijn maker de meeste bagageruimte in zijn klasse heeft.