AMSTERDAM - Ex-wereldkampioen rallyrijden Colin McRae heeft afgelopen weekeinde op het Goodwood Festival of Speed een prototype onthuld van zijn eigen rallyauto. De Scotse ex-rallyrijder Colin McRae wil aan het begin van 2007 de rallyauto aan klanten gaan aanbieden. Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed hebben al een blik kunnen werpen op een prototype. De Colin McRae R4, zoals de auto gaat heten, is geschikt voor rallyrijden, rallycross, ijsracen en het gebruik op het circuit.

McRae is sinds januari 2005 bezig met de R4. Aan het einde van dat jaar was duidelijk hoe de auto er uit zou gaan zien en wat de specificaties zouden worden. Van augustus tot december wordt de auto nog uitgebreid getest. Daarbij wordt vooral gelet op de betrouwbaarheid. Ook wordt er voor gezorgd dat de kosten voor de auto zo laag mogelijk blijven.

De R4 is ontworpen door Colin McRae en Dave Plant en wordt gebouwd bij DJM Race Preparation. De carrosserie is ontworpen door Keith Burden en Tom Webster. De auto is voorzien van een viercilinder 2,5-liter motor die 350 pk levert. De transmissie is een naar keuze handgeschakelde of semi-automatische zesversnellingbak. Verder is er keuze uit een actief of een mechanisch differentieel en twee- of vierwielaandrijving.