AMSTERDAM - Britse Nissan-ingenieurs hebben in hun vrije tijd een 350Z omgebouwd tot 'Saturday Special'. De auto maakt zijn opwachting op het Goodwood Festival of Speed (7-9 juli).

Nissan laat op het Goodwood Festival of Speed de 350Z GT-S concept zien. De auto is door Britse Nissan-ingenieurs in de avonduren en de weekeindes ontwikkeld. De technici hebben gekozen voor een auto die door de week kan worden gebruikt voor woon-werkverkeer maar zich in het weekeinde ontpopt tot 'Saturday Special'.


'Deze auto is geschikt voor veel doeleinden'

De voornaamste wijzigingen zijn gedaan aan de motor en aan de onderstelafstemming. De V6, die standaard 300 pk levert, is voorzien van een supercharger die het vermogen naar 382 pk brengt. Het maximale koppel groeit mee van 353 Nm naar 425 Nm. Daarmee snoept de 350Z een seconde af van de nul tot honderd tijd van het standaard model. De GT-S Concept kan het in 4,8 seconden. De sprinttijd van 0 naar 160 km/u gaat 2,5 seconden sneller dan bij het standaard model.

Straffe afstemming

De vering en demping zijn aangepast door ingenieurs van NTCE, die de standaard 350Z hebben voorzien van een Europese afstemming. Samen met medewerkers van Bilstein hebben ze de auto een straffere afstemming gegeven die op de Britse B-weggetjes het beste tot zijn recht komt. De bodykit van de 'Saturday Special' is afkomstig van de Duitse tuner Strosek.


De auto is door Britse Nissan-ingenieurs in de avonduren en de weekeindes ontwikkeld

"We hadden kunnen kiezen om van de 350Z een rauwe racer te maken," aldus projectleider Steve Robbins. "Die zou dan onbruikbaar zijn op de openbare weg. Deze auto is geschikt voor veel meer doeleinden."

Auto pakketten

Waarschijnlijk krijgt de 350Z GT-S in Groot-Brittannië een vervolg. "We denken er over na om op basis van deze auto pakketten te ontwikkelen. Binnenkort is er dus misschien een 'engine pack', 'suspention pack' en 'aero pack' te koop voor de 350Z die zijn gebaseerd op dit model."