AMSTERDAM - Renault Sport, de sportafdeling van het Franse merk, is bezig met dieselmotoren. Waarschijnlijk wordt het eerste wapenfeit een 175 pk sterke Mégane Sport Diesel.

Volgens berichten in het Engelse AutoExpress is Renault Sport bezig de 175 pk sterke dieselmotor in de Mégane te lepelen. De krachtbron kennen we al uit de Espace, Laguna en sinds kort ook de Vel Satis. Renault Sport is betrokken bij deze snelle diesel en waarschijnlijk krijgt hij een RS-achtig uiterlijk. AutoExpress voorspelt een topsnelheid van 225 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 7,5 seconden. Renault zou het met deze Mégane kunnen opnemen tegen de Volkswagen Golf TDI GT met 170 pk.

Haalbaar

De woordvoerder van Renault in Nederland bevestigt dat het merk overweegt de snelle diesel in de Mégane uit te brengen. "Wanneer het haalbaar is, krijgt hij inderdaad trekken van de RS. Het is echter nog niet zeker dat die auto er ook werkelijk komt. Wanneer dat wel zo is, blijft het onzeker of hij ook naar Nederland komt. Met onze belastingstructuur wordt het een dure auto. Bovendien is de Mégane ook te koop met een 150 pk sterke diesel. Het is de vraag of een versie met 175 pk dan wel toegevoegde waarde heeft."