AMSTERDAM - Na monstertochten door Azië en Afrika in de jaren '20 en een reclamecampagne voor de AX op de Chinese Muur, heeft Citroën nu gekozen voor de maan als promotielocatie voor een nieuw model. Het is de C-Buggy concept car.

De Citroën C-Buggy concept car wordt later deze week onthuld op de autoshow in Madrid. Nu zijn alle details bekend. Citroën ziet de C-Buggy als het vrolijke broertje van de C-Airplay, een concept car van een kleine sportauto die eind vorig jaar in Bologna is getoond.


De carrosserie is van onbehandeld metaal en doet denken aan het schild van een insect

Het nieuwe studiemodel, waarvan de vorm van de neus naar verwachting terugkeert op de opvolger van de Xsara Picasso, heeft een lengte van 3,45 meter, is 1,91 meter breed en 1,34 meter hoog. De wielbasis is 2,24 meter. De C-Buggy is voorzien van een 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 155 pk. De concept car weegt 850 kilo.

Geen voorruit

De auto is niet voorzien van een dak en een voorruit. Dat is gedaan om het gevoel van totale vrijheid te versterken. Ook zijn er geen deuren. Zo hebben de passagiers een gemakkelijke instap en is er direct contract met de grond. Op die manier kunnen de inzittenden de karaktereigenschappen van de auto beter aanvoelen. In het instrumentenpaneel zijn de snelheidsmeter, toerenteller, brandstofmeter en controlelampjes gegroepeerd, zodat alles informatie in één oogopslag kan worden bekeken. Aan de voorzijde van de versnellingpook heeft de stereo-installatie een plekje. Op het dashboard is een kompas geplaatst.

Insect

De carrosserie is van onbehandeld metaal en doet denken aan het schild van een insect. De geelkleurige cockpit sluit daar mooi bij aan. De C-Buggy is verder voorzien van een modulair chassis en beschikt over vierwielaandrijving en 17 inch wielen.