AMSTERDAM - Voor bezitters van een Porsche 911 van de vorige generatie die nog druk sparen voor een exemplaar van het nieuwe model, heeft tuner Hamann een ombouwkit ontwikkeld. Zo kun je ook met je oudje weer fatsoenlijk voor de dag kan komen.


Met 997-koplampen heeft de 911 een ander aangezicht

Toen de vorige generatie Porsche 911, ook wel 996 genoemd, in 1997 op de markt kwam, waren het vooral de koplampen die de wenkbrauwen deden fronsen. Al gauw werd de vergelijking gemaakt met de vorm van een gebakken ei.

Ronde koplampen

De Duitse tuner Hamann, die goed kan meepraten over het aanpassen van Porsches, heeft voor de oude 911 een ombouwpakket ontwikkeld waarmee de auto kan worden omgetoverd in een nieuw model. Het pakket bestaat uit ronde 997-koplampen, een voorbumperspoiler en spatborden. De achterzijde blijft echter ongewijzigd. Volgens Hamann is het na de ombouw op het eerste gezicht niet te zien of er nou een 996 of een 997 staat.

Opvoeren

Natuurlijk kan Hamann elke 911 geheel naar wens van de klant ombouwen. De tuner kan een 911 opvoeren tot maximaal 620 pk en een trekkracht van maximale 780 Nm. De topsnelheid is dan 350 km/u.