Carlos Ghosn, de grote baas van Nissan/Renault heeft in New York aangekondigd dat de GT-R, die het afgelopen najaar in Tokyo als Concept werd onthuld met het Nissanlogo door het leven zal gaan.


De GT-R zal gewoon onder het Nissan logo op de markt komen

Het was tot nog toe onduidelijk wat er met de GT-R sportwagen zou gebeuren die in Tokyo als concept werd onthuld, maar tijdens een gesprek met Carlos Ghosn meldde hij ons dat de auto als Nissan op de markt zal komen en niet als Infiniti, de luxe divisie van Nissan.

"Er waren voors en tegens en we hebben alles tegen elkaar afgewogen. In Amerika maakte het weinig verschil onder welke divisie de auto zou komen te vallen. Maar omdat Nissan wereldwijd actief is en Infiniti niet, hebben we voor Nissan gekozen."

Twin-turbo V6

De GT-R zal waarschijnlijk worden uitgerust met een twin-turbo V6 die een cilinderinhoud van tussen 3,5- en 3,8-liter heeft en een vermogen van meer dan 450 pk. De styling van de GT-R Concept is voor 80 tot 90 procent gelijk aan de styling van de productieversie, die op de Tokyo auto show in oktober 2007 zijn werelddebuut zal vieren. Vervolgens zal hij in de lente van 2008 in Amerika en Canada op de markt komen. Wanneer de GT-R in Europa zal arriveren is nog niet bekend.