AMSTERDAM - Bentley heeft op de autoshow in New York de Continental GTC onthuld. De auto is al in september aangekondigd, maar nu kan de cabrio ook worden besteld.


In dichte toestand kan de Bentley net iets harder rijden dan open

Al vanaf het begin van de Bentley Continental GT kreeg Bentley vragen over een cabrioletversie van die coupé. Eerst was het echter de beurt aan de vierdeurs Flying Spur. Nu is ook de productie gestart van de cabriolet en is het Continental-programma compleet.

De GTC, een schepping van Bentley-ontwerpchef Dirk van Braeckel, is een 2+2. Voor wie een pure vierzits Bentley cabrio wil, is sinds vorig jaar de Azure in het programma. Die is gebaseerd op de Arnage, het klassieke model van Bentley.

Snelheid

Het spreekt voor zich dat ook de GTC is voorzien de 6,0-liter W12 motor. De cabrio kan er in dichte toestand mee naar 313 km/u. Wie open rijdt komt niet verder dan 305 km/u.

Cabriolet

Met de Continental GTC bedient Bentley met name de Amerikaanse markt. Daar worden twee keer zo veel cabriolets in deze klasse verkocht dan coupés. Van dat aantal wordt eenderde verkocht in Los Angeles en New York.