NEW YORK - GM-divisie Pontiac zal op de New York auto show de nieuwe G6 GXP show car onthullen. De G6 is dit jaar redelijk succesvol en met de GXP wil Pontiac de reacties testen van pers en publiek op het agressievere uiterlijk.

Pontiac heeft met de GXP performance serie altijd goed gescoord maar het betrof tot nog toe toch altijd de snelle versies van nichemodellen. De G6 zou het eerste volumemodel van Pontiac zijn dat als GXP geleverd gaat worden. Een GXP-versie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2003 van de Bonneville. Twee jaar later volgde de Grand Prix GXP, die in 2005 zorgde voor dertig procent van de totale verkoop van de Grand Prix.


De typische Pontiacgrille is verchroomd

De Solstice GXP komt in de herfst en zal dan zijn uitgerust met dezelfde 260 pk sterke direct ingespoten 2-liter turbomotor die wij uit de Opel GT kennen en waarmee ook het derde model van deze drieling, de Sky wordt uitgerust.

Pontiacgrille

Het exterieur van de G6 GXP is verfraaid met nieuwe bumperspoilers met een geïntegreerde spoilerlip en de typische Pontiacgrille is verchroomd, net als de dubbele luchtinlaten op de motorkap. Aan de achterkant valt de snelle versie op met een nieuwe bumperspoiler, verchroomde uitlaateindstukken en een spoiler.

Spatbordverbreders, 19-inch wielen, geventileerde remklauwen en een 25 mm verlaagd onderstel maken van de GXp een sportieve verschijning. Onder de kap staat een aangepaste 3,9-liter V6 met 270 pk en een maximum koppel van 358 Nm. Hij werkt samen met een zesversnellingsbak.

Het interieur is vanzelfsprekend ook sportiever uitgerust dan de standaard G6 met rode lerenbekleding en rode verchroomde randen op het instrumentenpaneel.