AMSTERDAM - Dodge heeft zojuist de nieuwe Durango onthuld. Het is het eerste model van de Chrysler Group, dat (vanaf 2008) met een hybride aandrijving beschikbaar zal komen. Tot die tijd is de 5,7-liter Hemi V8 met cilinderuitschakeling één van de mogelijkheden.


De SUV heeft een nieuw front met een nieuwe grille en rechthoekige koplampen gekregen

De Hemi V8 levert 335 pk en heeft een maximum koppel van 502 Nm. De andere beschikbare krachtbron is de 4,7-liter V8 die kan werken op E 85 ethanol, benzine, of een combinatie van beide. Het elektrische systeem in de HEV hybride Durango wordt gekoppeld aan de 5,7-liter Hemi en moet een tot zo'n 25 procent gunstiger brandstofverbruik opleveren.

Interieur

De grote SUV heeft een nieuw front met een nieuwe grille en nieuwe, rechthoekige koplampen gekregen. Ook de achterbumpers zijn nieuw. Verder is het interieur van de nieuwe Durango onder handen genomen. Er is plaats voor acht inzittenden op drie zitrijen. Voor het eerst zijn voor de tweede rij nu twee aparte stoelen als optie beschikbaar. De bagageruimte heeft achter de derde rij nog altijd een inhoud van 1936 liter.

Opties

De Durango wordt geleverd met ESP en een bandenspanning-waarschuwingssysteem. Opties zijn onder meer een parkeersensor, speciale vlekvrije bekleding en 20-inch wielen.