AMSTERDAM - De komst van de nieuwe Mitsubishi Outlander, die in januari 2007 bij de dealer staat, betekent niet dat het huidige model met pensioen gaat.


Het staat vast de Outlander met 2.0 en 2.4 benzinemotor hier leverbaar wordt

Mitsubishi presenteert in New York de nieuwe Outlander voor de Amerikaanse markt met een 3.0 V6 motor. Of die ook naar Europa komt, kan de importeur nog niet zeggen. Wel staat vast dat de nieuwe Outlander hier leverbaar wordt met een 2.0 en 2.4 benzinemotor en de 2.0 turbodiesel die afkomstig is van Volkswagen.

Vierwielaandrijving

Het zijn de zogenaamde World Engines die ook door de Chrysler Group worden gebruikt voor onder meer de Dodge Caliber. De eerste zes maanden van 2007 wordt de nieuwe Outlander in Nederland naast het huidige model van de SUV geleverd. In het begin is de nieuweling er namelijk alleen als diesel en met vierwielaandrijving, terwijl de huidige er ook als 2WD is en alleen keus biedt uit benzinemotoren.

Zevenzitter

Later wordt het gamma van de nieuwe Outlander uitgebreid, en komt ook de automatische transmissie met schakelflippers bij het stuur die binnenkort in de Amerikaanse versie wordt gepresenteerd. Verder biedt Mitsubishi de tweede generatie van de Outlander ook als zevenzitter aan.