AMSTERDAM - In Zweden wordt druk gewerkt aan een compacte superauto. De Querchianella heeft 525 pk en weegt ook 525 kilo. Vuurwerk dus.De Zweedse ingenieurs van Labaratorio Bebi denken dat ze een gat in de markt hebben gevonden: een sportauto met racewagenkwaliteiten, maar met het uiterlijk van een superauto. Die is er namelijk nog niet.

Een Caterham of een Lotus Elise heeft volgens Laboratorio Bebi niet de juiste looks en de 911 en consorten vallen in een andere klasse. Hun Querchianella is volgens hen het beste te vergelijken met een Pagani, Carrera GT, Enzo of natuurlijk die andere Zweed - de Koenigsegg, maar dan voor flink minder geld.


De nieuwe superauto gaat een stuk minder kosten dan de concurrentie

De Querchianella bevindt zich op het moment in het laatste prototype stadium. In de tweede helft van dit jaar moet de verkoop beginnen. Hij is voorzien van een 2,4-liter V8 die vermogens levert van 380 tot 525 pk bij 10.500 tpm. De auto is slechts 4,23 meter lang, 1,92 meter breed en 1,04 meter hoog. De wielbasis is 2,60 meter en hij weegt 525 kilo.

Raceauto

Bebi Laboratorio belooft een topsnelheid van meer dan 300 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 3 seconden. "Aan de buitenkant ziet de auto er uit als een sportauto, maar vanbinnen is het een echte raceauto," aldus de nieuwbakken autobouwers. Het chassis is van koolstofvezel en er is een sequentiële versnellingsbak. Zaken als airco, lederen bekleding en een stereo moet de auto ontberen.


De Querchianella krijgt een topsnelheid van meer den 300 km/u

De beroemde Italiaanse ingenieur Giotto Bizzarrini heeft een flinke hand gehad in de ontwikkeling van de sportauto. De naam is een eerbetoon: Querchianella is de geboorte- en woonplaats van Bizzarrini.