AMSTERDAM - Ferrari laat komende augustus, op het beroemde concours d’elegance van Pebble Beach een ontwerpstudie zien op basis van de Enzo.

Het ontwerpteam van Pininfarina is op het moment bezig een Ferrari Enzo te voorzien van een nieuwe carrosserie. Dat meldt AutoExpress, het Engelse zusterblad van AutoWeek. De carrosserie van het model is geïnspireerd op de bolle lijnen van de Ferrari P4 raceauto uit de jaren ’60.

De ‘Enzo in een nieuwe jas’ gaat 612 P4/5 heten. Voor het ontwerp tekent Ken Okuyama, die onlangs ook zijn handtekening zette onder de 599 GTB Fiorano. Met de ontwerpstudie wil Ferrari laten zien welke kant het in de toekomst op gaat.

Topsnelheid

Als basis voor de auto op Pebble Beach wordt een aangepast koolstofvezel chassis van een originele Enzo gebruikt. De motor is de zelfde 660 pk sterke V12 en ook de versnellingsbak wordt uit de Enzo overgenomen. De auto heeft wel een betere luchtweerstand dan de Enzo en het nieuwe ontwerp weegt ook minder dan de 1.365 kilo van het origineel. Bronnen spreken van een topsnelheid van meer dan 350 km/u.

Productie

Ferrari heeft al vaker een primeur gehad op het concours d’elegance van Pebble Beach. Twee jaar geleden werd daar voor het eerst de Superamerica getoond aan een geselecteerd publiek. Die is na enthousiaste reacties van de aanwezige rijkaards in productie gegaan. Wie weet maakt de design-Enzo dus ook een kans.