AMSTERDAM - BMW experimenteert al jaren met waterstof. Nu belooft het merk dat binnen twee jaar een 7-serie op de markt komt, die waterstof als brandstof gebruikt.

Een woordvoerder van BMW heeft aangekondigd dat een 7-serie op waterstof binnen twee jaar aan het publiek wordt voorgesteld. Vorig jaar meldde BMW dat waterstofauto's niet voor 2010 zouden komen.

BMW wil een paar honderd 7-series met deze alternatieve brandstof gaan bouwen. De auto's kunnen zowel op waterstof als op normale benzine lopen. Wanneer op waterstof wordt gereden, bestaat de uitstoot louter uit waterdamp.

BMW kiest ervoor om het grootste model met deze techniek uit te rusten, omdat de twee brandstoftanks veel ruimte in beslag nemen. Het is de bedoeling dat op termijn alle modellen met deze techniek leverbaar zijn.

BMW heeft waterstoftechniek inmiddels goed in de vingers. Dat is bewezen met de H2R, die in 2004 op de Autosalon van Parijs stond. Dat is de snelste waterstofauto ooit. Hij haalt meer dan 300 km/u en kan in ongeveer 6 seconden van 0 naar 100.