Volkswagen gaat de GX3 uitbrengen op de Amerikaanse markt. De driewieler wordt op het moment ontwikkeld op de testbanen van Lotus.

AMSTERDAM - Volkswagen baarde begin januari op de autoshow in Los Angeles opzien met de GX3, een driewieler die zowel wat betreft uiterlijk als rijkwaliteiten een kruising is tussen een auto en een motorfiets.


Van 0 naar 100 in 5,7 seconden

De auto werd voor het eerst gespot tijdens testen bij Lotus, in Groot-Brittannië. Op de Amerikaanse beurs kondigde VW al aan dat de auto bij voldoende animo in productie zou gaan. De GX3 is ontworpen in Amerika en is ook in eerste instantie bedoeld voor de markt in Californië. Het is echter niet uitgesloten dat hij ooit de oversteek naar Europa maakt.


Het karakteristieke achterwiel van de GX3

De achterwielaangedreven GX3 is voorzien van een 125 pk sterke 1,6-liter motor en een zesversnellingsbak. Daarmee haalt de driewieler 200 km/u en de sprint van 0 naar 100 gaat in 5,7 seconden. De GX3 moet een verbruik halen van 1:15. Daarvoor zorgt onder meer de lichtgewicht carrosserie. In totaal legt de GX3 niet meer dan 570 kilo op de schaal. In de VS moet de auto 17.000 dollar gaan kosten.