AMSTERDAM - In Europa zijn misschien alle schijnwerpers gericht op de Autosalon van Genève, in Thailand is de International Motor Show van start gegaan. Daar is de nieuwe Ford Ranger Pickup een wereldprimeur.

Ford presenteert een de nieuwe Ranger Pickup. Dit relatief kleine model wordt ook in Europa op de markt gebracht. Het uiterlijk van het nieuwe model is duidelijk geïnspireerd op de F-Series, de grote broer van de Ranger die in Amerika al 29 jaar de bestverkochte truck is. Het geeft de Ranger een stoer uiterlijk.


Bij de rijkwaliteiten heeft Ford gezocht naar een compromis tussen dat van een werkpaard en een comfortabele auto

Ford levert in de Ranger een 2,5-liter 143 pk sterke diesel die 330 Nm trekkracht levert. Ook is er nog een 3,0-liter V6 met een vermogen van 156 pk en een maximale trekkracht van 380 Nm. Deze benzinemotor gaat waarschijnlijk niet de oversteek maken naar ons werelddeel.

Werkpaard maar comfortabel

Bij de rijkwaliteiten heeft Ford gezocht naar een compromis tussen dat van een werkpaard en een comfortabele auto. In elk geval is er goed naar de besturing gekeken. Die is in het nieuwe model op lage snelheden lichter en bij hoge snelheden wat zwaarder dan bij de oude Ranger.


De besturing is in het nieuwe model op lage snelheden lichter en bij hoge snelheden wat zwaarder

De laadbak is zes centimeter hoger geworden. Ook is de ruimte variabel in te delen, zodat een veelheid aan spullen gemakkelijk kan worden vervoerd.

Mazda

Op de Thaise autoshow staat niet ver van de nieuwe Ranger de eveneens geheel nieuwe Mazda BT-50. Dat is het zustermodel van de Ford pickup. De Japanse variant komt niet naar Europa.