BERLIJN - Volkswagen geeft met de Concept A een hint naar een compacte SUV onder de Touareg, al is het studiemodel een cross-over met coupétrekjes.

De Concept A is in Berlijn onthuld maar het publiek kan op de Salon van Genève voor het eerst kennismaken met de nieuwe cross-over. De auto heeft het lijnenspel van een coupé, maar verder de eigenschappen van een compacte SUV.


De auto heeft vier portieren, een schuifdak en de achterklep opent in twee delen

Het is al langer bekend dat Volkswagen werkt aan een dergelijk model op basis van de Golf Plus, al heeft de Concept A daarmee verder weinig van doen. De afmetingen van het studiemodel bedragen 4,35/1,86/1,55 (l/b/h) meter en de auto heeft vier portieren.

Van alles wat

Eigenlijk is de Concept A van alles wat, want de in twee delen openende achterklep geeft aan dat de auto praktisch in gebruik is. En dan beschikt de Concept A ook nog over een schuifdak.

Zwevend dashboard

Vier personen vinden een plekje aan boord van de Concept A, en de auto beschikt als een echt studiemodel over een hypermodern interieur met een ´zwevend´ dashboard. Een TSI-motor, dus met compressor en turbo, met 150 pk zorgt voor de aandrijving. Deze vermogensvariant van de TSI kennen we nog niet, bovendien meldt Volkswagen dat er een TDI of de 2.0 FSI Turbo uit de Golf GTI kunnen worden gemonteerd in de Concept A. Uiteraard beschikt de concept over 4Motion vierwielaandrijving.

Officiële naam

Tijdens de introductie in Berlijn zei Volkswagen-voorman Wolfgang Bernard dat in 2008 een productieversie van de Concept A komt. De auto, die intern als Marrakesch bekendstaat, wordt een kruising tussen een coupé en een SUV. Over een officiële naam voor de auto mag het publiek beslissen.

Bernard maakte tijdens de lancering ook bekend dat de Marrakesch de eerste van twintig nieuwe producten is. Met tien daarvan betreedt VW nieuwe segmenten.