AMSTERDAM - Dodge onthult in Genève de Rampage. Daarmee laat de Chryslerdivisie een nieuw design zien voor een pickup truck. De Rampage is weliswaar een concept, maar we zijn van de Am erik anen gewend dat een productieversie tot de mogelijkheden behoort.


De achterdeuren schuiven open en een B-stijl ontbreekt

Dodge komt dit jaar officieel terug naar Europa. We kennen het merk, dat hier dankzij het grijze importkanaal nooit is verdwenen, vooral van zijn lichte trucks. In Genève laat Dodge de Rampage zien, een concept voor een pickup truck. In de Rampage is de breedte van een Dodge Ram gecombineerd met de lengte van een Dakota en wordt gebruik gemaakt van voorwielaandrijving en een unieke onafhankelijke achterwielophanging.

Middenconsole

De Rampage heeft een l/b/h van 5,15/2,03/1,89 m en heeft een ruime cabine, die plaats biedt aan vijf inzittenden en waarin je zonder al te veel te klimmen in kunt gaan zitten. De achterdeuren schuiven immers open en een B-stijl ontbreekt. Bovendien gaat de dorpel automatisch naar beneden wanneer het portier wordt geopend. Leuk detail is de verdraaibare middenconsole op het dashboard: normaal gesproken staat hij naar de bestuurder toe gericht, maar hij kan in zijn geheel naar de passagierskant worden gedraaid.

Voyager

De passagiersstoel en de achterbank kunnen in de vloer worden opgeborgen, zodat nu ook Dodge een model met een Stow ´n Go systeem heeft. Ook de armsteunen aan de binnenkant van de portieren worden uit de weg gedraaid, zodat maximale ruimte overblijft. De Rampage is de eerste truck met dit systeem en ook het allereerste model van de Chrysler Group met een Stow ´n Go passagiersstoel. Het systeem werd een paar jaar geleden geïntroduceerd in de Chrysler Voyager.

Raam

Achter de achterbank van de Rampage kan het raam in de scheidingswand verdwijnen, die op zijn beurt kan worden neergeklapt op het voorste deel van de laadvloer. Op die manier kunnen – als (een deel van) de achterbank en eventueel de passagiersstoel zijn weggeklapt - lange spullen worden meegenomen, zonder dat ze aan de achterkant uit de auto hoeven te steken. De Rampage Concept Truck is uitgerust met de 5,7-liter Hemi V8 met MDS cilinderuitschakeling en heeft 345 pk.