AMSTERDAM - Voor de tweede keer wordt de Fiat Stilo gefacelift. Net als vorige keer zijn de veranderingen niet ingrijpend. Het meest opvallend is de nieuwe verchroomde grille.

Naar verwachting moet de Fiat Stilo nog een jaartje mee. Om de verkopen niet al te veel laten inzakken, wordt de auto nog een keer licht gefacelift. De vernieuwde Stilo is het meest herkenbaar door zijn verchroomde grille. Al eerder heeft de Idea die gekregen, zodat de Stilo nu meer een familiegezicht heeft.


De nieuwe Stilo heeft lichtmetalen wielen en de deurgrepen zijn voortaan in dezelfde kleur gespoten als de rest van de auto

Wielen

Verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en zijn de deurgrepen voortaan in dezelfde kleur gespoten als de rest van de auto. Ook is een palet nieuwe kleuren voor de Stilo beschikbaar.

Nieuwe stoffen

In het interieur zijn nieuwe stoffen gebruikt, die volgens Fiat een betere kwaliteit uitstralen. De wijzerplaten van de instrumenten zijn voortaan in het wit uitgevoerd. De sportieve versies krijgen een grijze middenconsole mee.

De Fiat Stilo is leverbaar met een 1,4-liter met 95 pk en een nieuwe - bij General Motors afkomstige - 1,6-liter met 105 pk. Die lost de oude versie af die twee pk minder levert. Verder is er een 1,8-liter met 133 pk en een 2,4-liter vijfcilinder met 170 pk. Tot slot zijn er de 1,9-liter Multijet diesel met 120 en 150 pk.