Chrysler 300C hernieuwd als eerbetoon

AMSTERDAM - Chrysler toont op de autotentoonstelling in Los Angeles de ‘Heritage edition’van de 300C . Deze speciale uitvoering een eerbetoon aan de 300C uit 1957, die destijds de ‘beautiful brute’ werd genoemd.


De 'beautiful brute' uit 1957

Het uit de kast halen van de naam 300C voor de moderne versie paste al helemaal in de trend van het teruggrijpen naar modellen en/of namen uit het roemruchte verleden. Chrysler deed dat met de 300C want in de late jaren ’50 stond diezelfde typeaanduiding voor net zo’n grote sedan.

Smartbeam

De 300C Heritage Edition is een snelle versie, uitgerust met de 5,7-liter Hemimotor met MDS (multiple displacement system, ofwel cilinderuitschakeling). Hij heeft ook stylingdetails van de SRT-variant en is bovendien de eerste Chrysler die is uitgerust met SmartBeam koplamptechnologie. Verder heeft deze versie verchroomde beschermstrips aan de zijkanten. Met een driekleurige 300C-badge die is gebaseerd op de badge van de 1957 300C.

Subwoofer

De Heritage Edition is uitgerust met een sportonderstel, de op ‘performance’ aangepaste vijftraps AutoStick automaat en het uitlaatgeluid is getuned op een sportieve klank. De auto staat op unieke 18-inch verchroomde wielen met P225/60R all-season banden. Het interieur is uitgerust met meubilair dat lijkt op dat van de SRT-versies. Op de rugleuningen van de stoelen ontbreken de driekleurige badges evenmin. Een speciaal 368 watt audiosysteem met zeven speakers en subwoofer behoort eveneens tot de uitrusting van de 300C HE die in beperkte oplage beschikbaar zal komen in de kleuren zwart, vanille en felrood

Tip de redactie