AMSTERDAM - Nu het Veyron-project eindelijk van start is gegaan, komen de speculaties los over de toekomst van Bugatti. Volgens de Engelse media heeft een kleiner model van het merk van de Elzas de goedkeuring gekregen van de grote bazen van Volkswagen.

Na het enorme project Veyron is het bij Bugatti tijd om geld in het laatje te krijgen. Daarvoor staat een kleine sportauto op stapel. Die valt in de klasse van onder meer de Aston Martin DB9 en de opvolger van de Ferrari 575 Maranello. Volgens speculaties wil Bugatti een VR6 of een V8-motor gebruiken uit de rekken van Volkswagen. De auto krijgt de motor voorin en heeft wellicht vierwielaandrijving. Over een platform waar de nieuwe Bugatti op wordt gebouwd is nog niets bekend, maar het ligt voor de hand dat er - om kosten te besparen - een kant-en-klare bodem van de Volkswagen Groep wordt gebruikt.

Begin 2006 wordt de laatste hand aan het ontwerp gelegd. In 2008 moet het nieuwe model worden geïntroduceerd. Over de naam wordt nog flink gespeculeerd. Sommigen houden het op opnieuw een naam van een coureur uit het verleden; wellicht wordt met het nieuwe model Jean-Pierre Wilmille vereerd. Anderen zeggen dat Bugatti kiest voor een 17de eeuwse kunstenaar, daarvoor circuleren de namen Carvaggio, Vermeer of Rembrandt - zoals ook een broer van Ettore Bugatti heette. Als het nieuwe ´kleine´ model klaar, is zal die worden geproduceerd in Molsheim, de thuisbasis van Bugatti in de Elzas.