AMSTERDAM - Prodrive, bekend van het tunen van de rallyauto´s van Subaru en de raceauto´s van Aston Martin, komt met een eigen model. In januari is de auto voor het eerst te zien op de Autosport International beurs in Birmingham.

De tweezits Prodrive P2 gebruikt de motor uit de Subaru Impreza STi, zijn transmissie en het vierwielaandrijvingssysteem. Prodrive ontwikkelde speciaal voor deze auto een eigen stabiliteitsregeling en een systeem dat het turbogat tegengaat. Deze technieken worden al gebruikt in de rallywagens van Subaru. De lichtgewicht P2 moet er een pk-gewichtverhouding mee krijgen van 350 pk per ton.

Prijsklasse

Het ontwerp van de Pordrive P2 is van de hand van Peter Stevens die ook de lijnen tekende van de betreurde MG XPower. Prodrive zegt dat er geen productieplannen zijn voor de P2 om daar vervolgens snel aan toe te voegen dat áls de auto in productie gaat hij ongeveer 60.000 euro moet gaan kosten. Daarmee valt hij in Engeland in de prijsklasse van verschillende TVR´s en bijvoorbeeld de Audi S4.