AMSTERDAM - Van twintig studenten van auto-ontwerp opleidingen worden modellen tentoongesteld in de Galleria Ferrari in Modena. De studenten kregen de opdracht de Ferrari van de toekomst te ontwerpen.

In opdracht van Ferrari en Pininfarina werden studenten van het Center for Creative studies in Detroit, de Coventry School of Art and Design, het European Intitute of Design in Turijn en het Tokyo Communtication Arts gevraagd hun visie te geven op de Ferrari van de toekomst. De twintig beste ontwerpen hebben een plekje gekregen op een tentoonstelling in de Galleria Ferrari, het 'huismuseum' van het merk.


De twintig beste ontwerpen krijgen een plekje op de tentoonstelling in de Galleria Ferrari

De modellen worden in schaal 1:4 tentoongesteld. Een jury die bestaat uit Luca di Montezemolo, Jean Todt, Piero Ferrari en het management van Pininfarina, onder wie Sergio Pininfarina, bepalen de vier winnaars. Die studenten krijgen de mogelijkheid te werken bij Ferrari of Pininfarina. Ook is er de Acola Award, die beschikbaar wordt gesteld door de bouwer van de aluminium spaceframes voor Ferrari. Degene die dat wint, krijgt van zijn ontwerp een aluminium model én een eervolle vermelding.