AMSTERDAM - Chrysler-tuner Startech is er als de kippen bij om de nieuwe diesel in de 300C te tunen. Zoals bekend kan het bedrijf ook uitgebreide aanpassingen doen aan het uiterlijk van de imposante Chrysler.

Het opvoeren van de 3,0-liter CRD diesel in van de Chrysler 300C kost 1.589 euro en kan volgens Startech in een halfuurtje bij de dealer worden gepiept. De SD6 module, die dan wordt geïnstalleerd zorgt ervoor dat de standaard 218 pk wordt opgeschroefd naar 262 pk. Het maximale koppel gaat van 510 Nm naar 580 Nm.


De 300C krijgt een set van 20 inch wielen en de auto kan maximaal vier centimeter worden verlaagd

Het resultaat bij de prestaties is dat de sprint van 0 naar 100 in 7,2 seconden gaat; voorheen was dat 7,9 seconden. De Touring is 0,3 seconden trager. De topsnelheid neemt met 5 km/u toe en gaat naar 235 km/u. Een getunede Touring gaat maximaal 232 km/u.

Uitlaat

Om het extra vermogen geheel tot zijn recht te laten komen, beveelt Startech een sportuitlaat aan; daarbij horen verchroomde uitlaatpijpen en het systeem brengt een mooie, diepe brom voort.

Verder kan Startech de 300C voorzien van een indrukwekkend spoilerpakket. Wie de zijskirts bestelt, krijgt daarin LED-verlichting die de grond onder de auto verlicht, als die van een afstand of met de portiergrepen wordt ontgrendeld.

Wielen

Tot slot is er voor de 300C een set 20 inch wielen en kan de auto door het monteren van sportveren maximaal vier centimeter worden verlaagd.