AMSTERDAM - Ter ere van het veertigjarig bestaan van de Toyota Corolla wordt een jubileumuitvoering uitgebracht. Alle carrosserievarianten zijn als Anniversary leverbaar.

Het veertigjarig jubileum van de Toyota Corolla wordt gevierd met Anniversary-uitvoeringen. De hatchback modellen zijn in die trim leverbaar vanaf een prijs van 19.090 euro. Als sedan kost hij 20.290 euro en de stationwagen is 20.650 euro. Voor die prijs zijn de Corolla´s voorzien van 15 inch wielen, mislampen aan de voorzijde, elektrisch bedienbare zijruiten aan de voor- en achterzijde, speciale bekleding en een met leder bekleed stuurwiel met audiobediening.

Sport

Ook is er de Anniversary Sport. Die is er alleen als hatchback en met de 1,6-liter VVT-i motor. Tot het optiepakket behoren 16 inch lichtmetalen wielen, een dakspoiler en een achterbumperskirt. Toyota rekent voor dit model 21.490 euro waarmee volgens de fabrikant 3.000 euro wordt bespaard.

De Toyota Corolla bestaat sinds 1966. Het is nog maar de vraag hoe lang deze typeaanduiding nog wordt gevoerd. Volgens immer terugkerende geruchten zal de opvolger van de Corolla, die eind volgend jaar wordt verwacht, niet meer die typenaam dragen. Na de Starlet en de Carina, zal dan dus ook de Corolla uit de catalogi verdwijnen.