AMSTERDAM - De Duitse tuning-industrie maakt zich zorgen om goedkope kopieën van hun producten die weleens zouden kunnen leiden tot verkeersonveilige situaties. Daarom heeft TechArt een getunede politie-Porsche gemaakt.

Op de Motorshow in Essen, waar autoverfraaiing een hoofdrol speelt, presenteert Porsche tuner TechArt een politieversie van de door hun aangepaste 997. De auto is de blikvanger van de campagne ´Tune It! Safe!´. De Duitse tuning-industrie, waar inmiddels 4,4 miljard euro per jaar omgaat, maakt zich zorgen om goedkope kopieën van hun producten.


De TechArt 911 is gebaseerd op de 997 Carrera S.

De nationale campagne in Duitsland moet de tuningklanten er bewust van maken dat die kopieën wellicht onbetrouwbaar, illegaal of gevaarlijk kunnen zijn. In Duitsland wordt de campagne gevoerd op beurzen, via advertenties, posters, internet en de geschreven pers.

De TechArt 911 is gebaseerd op de 997 Carrera S. De auto is voorzien van een spoilerpakket en een powerkit die bestaat uit een aangepast luchtfilter en tuning van de motorsoftware. Ook de wielen, het uitlaatsysteem remmen en het chassis zijn aangepast. Door de tuning krijgt de de 911 370 pk en een maximaal koppel van 406 Nm. De politie-Porsche kan 297 km/u en in 4,6 seconden van 0 naar 100.