Producent van elektrische auto's Tesla heeft in het eerste kwartaal van 2021 een recordaantal auto's geproduceerd en afgeleverd, blijkt vrijdag uit cijfers van het bedrijf van miljardair Elon Musk. Tesla wist 180.833 auto's te produceren en er 184.800 te leveren. Met deze cijfers breekt het bedrijf opnieuw zijn eigen kwartaalrecord op zowel productiegebied als leveringsaantallen.

De cijfers zijn enigszins opvallend, omdat de eerste drie maanden van 2021 allesbehalve vlekkeloos verliepen voor Tesla. De autobouwer kreeg onder meer te maken met een brand in de productiefaciliteit in Californië.

Ook meldde het bedrijf hinder te ondervinden van het wereldwijde chiptekort; een probleem waar veel andere autofabrikanten ook mee worstelen. Zo hebben recent onder meer Volvo, Ford en General Motors enkele fabrieken tijdelijk stilgezet.

Ondanks de problemen wist Tesla toch ruim 180.000 auto's te fabriceren. Het bedrijf produceerde uitsluitend Model 3- en Model Y-modellen. In het eerste kwartaal van vorig jaar, toen de wereld net kennismaakte met het coronavirus, wist het bedrijf van Musk nipt 100.000 auto's te maken.