AMSTERDAM - Hyundai laat op de Tokyo Motor Show de Neos III concept car zien. Het is een crossover die is geschapen door de designstudio´s in China en Japan.

De Hyundai Neos III is een kruising tussen een SUV en een stationwagen. De auto is vooral een uithangbord voor veiligheidssystemen en vormgeving. Hyundai belooft dat we ontwerpkenmerken van dit model in toekomstige Hyundai´s terugzien.


De auto is vooral een uithangbord voor veiligheidssystemen en vormgeving

De Neos III is voorzien van een door Hyundai zelf ontwikkelde 4,6-liter V8; hij is 4,98 meter lang, 1,96 meter breed en 1,68 meter hoog. De auto is onder meer uitgerust met Night Vision, waarmee door middel van een infrarood systeem zaken worden opgelicht die in het donker met het blote oog niet zichtbaar zijn. Ook is er een Head Up Display waarbij belangrijke informatie in de voorruit wordt geprojecteerd. Daardoor kan de bestuurder altijd zijn ogen op de weg houden. Koplampen die meebewegen in de rijrichting zijn eveneens een veiligheidsitem.


Met een Head Up Display kan belangrijke informatie in de voorruit worden geprojecteerd

Tot slot is de Neos III voorzien van een 'trackball controller'; met dit systeem kan de bestuurder informatie opzoeken die vervolgens op het display wordt vertoond.