FCA Group, met automerken als Fiat, Chrysler, Jeep en Maserati, dook in het tweede kwartaal van dit jaar dik in het rood, met een verlies van 1,05 miljard euro, heeft de autoproducent vrijdag bekendgemaakt.

Het bedrijf verkocht tussen begin april en eind juni 424.000 auto's. Dat was 63 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 11,7 miljard euro, wat ongeveer een halvering betekende.

Door de uitbraak van COVID-19 moest het Italiaans-Amerikaanse bedrijf zijn productie stopzetten, wat tot forse verliezen heeft geleid. Eind mei kon het zijn fabrieken weer opstarten.

Om de zware coronatijden door te komen, heeft FCA Group in het tweede kwartaal overeenstemming met een Italiaanse bank bereikt over een lening van 6,3 miljard euro.

Tevens is het bedrijf van plan om te fuseren met de Franse autobouwer PSA, waartoe onder meer de merken Peugeot, Citroën en Opel behoren. Als alles volgens planning verloopt, is de samensmelting aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 een feit.

De Europese Commissie heeft eerder al bekendgemaakt een onderzoek te starten naar de voorgenomen fusie, omdat het bedrijf een te grote positie zou kunnen krijgen in de markt voor bestelbusjes. FCA voorziet echter geen problemen en heeft de naam van het toekomstige bedrijf al bekendgemaakt: Stellantis.