AMSTERDAM - Mazda onthult op de Tokyo Motor Show, die van 19 oktober tot en met 6 november wordt gehouden de Senku concept car. De auto is uitgerust met een wankelmotor.

De Mazda Senku valt op door zijn grote schuifdeur die toegang geeft tot zowel de voorste als de achterste zitplaatsen. De motor in de Senku is de uit de RX-8 bekende tweeschijfs rotatiemotor. Hij is gekoppeld aan een elektromotor die van dit studiemodel een hybride maken. Madza is er trots op dat de Senku ondanks zijn bijzondere techniek een gewichtsverhouding heeft van precies 50:50 en een laag zwaartepunt.


De concept car staat op 22 inch Yokohama banden

Om de elektromotor te voeden zijn op het dak zonnepanelen geplaatst en de Senku heeft een zeventraps automatische transmissie. De concept car staat verder op 22 inch Yokohama banden.


De motor in de Senku is de uit de RX-8 bekende tweeschijfs rotatiemotor

Naast de Senku heeft Mazda op de beurs in Tokio eveneens een bijzondere 5 staan. Die is voorzien van de rotatiemotor uit de RX-8 voor het eerst is die geplaatst in een voorwielaangedreven auto. Ook de 5 is een hybride, want de rotatiemotor kan niet alleen ook lopen op waterstof, maar hij is ook gekoppeld aan een elektromotor. De benzinetank en de accu voor de elektromotor zijn onder de achterbank geplaatst en de derde zitrij is opgeofferd om de waterstoftank te plaatsen.