De verkoop van gebruikte auto's is afgelopen maand naar recordhoogte gestegen. In juni werden 120.550 tweedehands modellen verkocht. Dat betekent niet alleen een toename van 14,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, maar tevens de beste verkoopmaand ooit. Dat melden BOVAG en dataprovider RDC woensdag.

De branchevereniging houdt er rekening mee dat 2020 een recordjaar voor de tweedehandsverkoop wordt, ondanks dat het verkochte aantal van ruim een miljoen voertuigen in het eerste half jaar nog 2,9 procent achterloopt op het volume in 2019. Mogelijk eindigt het verkoopaantal boven de twee miljoen gebruikte auto dit jaar.

De toename van de verkoop van tweedehands auto's hangt samen met de huiver van veel mensen om weer met het openbaar vervoer te reizen. Eerder concludeerde RAI Vereniging dat 20 procent van de reguliere ov-gebruikers ook bij versoepeling van de maatregelen de trein of bus links laat liggen. Ongeveer 68 procent van hen wil die kilometers voortaan met een auto maken.

KPMG waarschuwde eerder op woensdag voor een mogelijke toename van de CO2-uitstoot en de gevolgen voor de klimaatdoelstellingen nu het wagenpark steeds ouder wordt.