Autobedrijven verkochten in mei 111.146 occasions. Dat is het op een na hoogste verkoopcijfer van tweedehands auto's ooit, meldt BOVAG woensdag. In april liepen de occasionverkopen door de coronamaatregelen nog met ruim 26 procent terug in vergelijking met een jaar eerder, en in maart was de daling 14 procent.

Particulieren verkochten in mei ook onderling flink meer tweedehands auto's. Het ging om 73.433 occasions, 17,6 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Verkoopplatform AutoScout24 zegt afgelopen maand een recordaantal aanvragen te hebben verstuurd naar dealers voor tweedehands auto's. "Het waren er bijna 100.000 in mei, 20 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar", aldus directeur Rachel Gómez y Maseland.

De toegenomen verkoop zou volgens de BOVAG samenhangen met de vraag naar alternatieven die leeft onder mensen die gewoonlijk met het openbaar vervoer reizen.

Ongeveer de helft van de mensen die gewoonlijk met het openbaar vervoer naar het werk reisden, is volgens een BOVAG-steekproef onder 1.185 consumenten van plan om voortaan alternatief vervoer te kiezen. Van die groep kiest 57 procent voor de auto, 8 procent zegt om deze reden zelfs een auto te gaan kopen en 1 procent wil een auto gaan huren, lenen of leasen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.