AMSTERDAM - De Italiaanse sportwagenbouwer wil het modellenpalet verder uitbreiden met een opvolger van de Miura. Een nieuwe Murciélago moet de Bugatti Veyron overtreffen.


De nieuwe Miura wordt ontwikkeld op basis van de Audi Le Mans

Volgens geruchten staat er voor volgend jaar al een nieuwe Miura op de planning. Deze auto wordt gebouwd op basis van de Audi Le Mans, een studiemodel met een middenmotor. Naar verluidt is de nieuwe Lambo voorzien van een doorontwikkelde V12 met een inhoud van 6,5 liter en een vermogen van 700 pk.

SUV

Wanneer Audi de Q5 lanceert, een SUV ónder de grote nieuwe Q7, zal dochterbedrijf Lamborghini daarvan een snelle versie uitbrengen. Die auto kan worden gezien als opvolger van de LM002, een terreinauto die Lamborghini in de jaren ´80 uitbracht. Voorlopig heet de auto in de wandelgangen LM00X en wordt gesproken over een supercharged V8 motor met 400 pk en een 5,0-liter V10 met 500 pk. De SUV van Lamborghini staat op de kalender voor 2008.

Krachtbron

Over de opvolger van de Lamborghini Espada wordt nog druk nagedacht. Als wordt besloten de 2+2 uit te brengen met een middenmotor kan hij in 2007 op de markt worden gebracht. Wanneer wordt besloten de krachtbron voorin te plaatsen, zoals dat bij de oude Espada het geval is, duurt de komst van de vierzits Lambo nog tot 2009. Of de auto een V8 of een V12-motor zal krijgen, is eveneens nog onbekend.

Tot slot zijn er nog geruchten over de opvolger van de Murciélago: daarvan komt wellicht een gelimiteerd model met een 6,0-liter V12 die met meer dan 1.000 pk de Bugatti Veyron het nakijken moet geven.