Volkswagen rekent deze maand in China op een verviervoudiging van het aantal in februari verkochte auto's. Stephan Wöllenstein, verantwoordelijk voor de Chinese activiteiten van het merk, verwacht dat er ongeveer een miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd zullen worden.

Volkswagen is daarmee "voorzichtig optimistisch" over het herstel in China na de uitbraak van het coronavirus. Wel houdt het Duitse merk rekening met een krimp van de Chinese markt van tussen de 3 en 15 procent.

In februari werden ongeveer 250.000 nieuwe auto's verkocht, waarvan zo'n 18.000 Volkswagens. Wöllenstein denkt dat het ergste in twee tot drie maanden voorbij is.

De topman in China verwacht ergens in juni de vorig jaar ingezette koers weer te kunnen hervatten. Hij bevestigde in gesprek met persbureau Reuters dat de geplande investering van 4 miljard euro gewoon doorgaat. Daarvan is 1,6 miljard euro gereserveerd voor elektrische auto's.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.